Elävä kulttuuriperintö Satakunnassa -seminaari

Päivämäärä: 
4.3.2016 09:30 - 16:15

Paikka: Porin yliopistokeskus, auditorio 125 (Pohjoisranta 11 A 1. krs.), PORI

Ohjelma

09.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
10.00 Seminaarin avaus, Pertti Rajala, Satakuntaliitto
10.15 Unescon sopimus ja elävän perinnön vaaliminen, Leena Marsio, Museovirasto
10.45 Taide on osa ikuista kulttuuriperintöä! Henri Terho, Taiteen edistämiskeskus
11.05 Museot elävää perintöä tallentamassa, Johanna Jakomaa, Satakunnan Museo
11.25 Kulttuuriperintöprosessit ja kulttuuriperintöyhteisöt – Kulttuuriperinnön tutkimuksen näkökulmia,
Anna Sivula, Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma,
Turun yliopisto/Porin yliopistokeskus
11.45 Kysymyksiä ja keskustelua
Harhama-ryhmän performanssi
12.15 Lounastauko
13.15 Sukelluksia elävään perintöön Satakunnassa

  • Murre ja paikallishistorian elävöittäminen, Pirjo Jaakkola, Eurajoen kunta
  • Rauman pitsiperinne, Tarmo Thorström, Pitsikeskus Emelia ry
  • Kotiseutuyhdistystoiminta ja elävä kulttuuriperintö, Eija Hesso, Lavia-seura
  • Puuveneperinne Satakunnassa, Ismo Lilja, Perinnelaivayhdistys Ihana ry
  • Satakunnan rannikkokalastusperinne, Heikki Salokangas, kalastaja ja kalastusperinteen asiantuntija
  • Kulttuuriperinnön marginaaleissa, Annakatriina Jylhä, kulttuuriyhdistys Rapajööti ry

14.15 Kahvitauko
14.45 Työpajat
1. Mikä on satakuntalaista elävää perinnettä? Mitä elävän perinnön wikiluetteloon?
2. Miten vaalitaan perinteitä tuleville sukupolville? Mitä voidaan tehdä yhdessä enemmän?
3. Perinteet ja muutos? Mikä on elävää perinnettä?

15.30 Työpajojen purku ja keskustelua
16.00 Seminaarin päätös, Juhani Ruohonen, Satakunnan Museo
16.15 Seminaari päättyy

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille ja sen toivotaan tavoittavan laajasti kulttuurikentän toimijoita, järjestöjä, tutkijoita, museokenttää, taiteilijoita sekä esimerkiksi matkailun osaajia. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Museovirasto, Satakuntaliitto, Satakunnan Museo sekä Taiteen edistämiskeskus.

Ilmoittautumiset viimeistään 26.2.2016. >> Lomake

Tervetuloa!

Lisätietoja: www.aineetonkulttuuriperinto.fi

< Takaisin tapahtumakalenteriin