Kapinakylä tänään

22.1.2014
Anneli Kankaanpää
Kapinakylä tänään–Elinvoimainen Mäntsälä
Books on Demand
152 s.
2012
 

Takaisin Kirjamakasiiniin

 

Kapinakylä tänään - Elinvoimainen Mäntsälä

Tekijä kertoo kirjasta:

Kirja kertoo Mäntsälän kehityksestä ja kuinka se on verrannollinen maamme muihin kuntiin kuntarakenteen muuttuessa ja valtion palvelujen keskittämisestä kuntiemme yhteispalvelupisteisiin. Palvelut eivät häviä vaan muuttuvat, joten tulokset näkyvät vasta pitkällä aikavälillä.

Uudenmaan suurimpiin kuuluva kunta on tunnettu myös monista historiallisesti merkittävistä kartanoista. Mäntsälä on Keski-Uudenmaan helmi, joka luo Uudellamaalla yhtenäisyyden tunteen asukkailleen tunnettuna maalaispitäjänä.

Historiallisesti tunnetuksi Mäntsälän ovat tehneet mm. Venäjän keisari Aleksanteri I vierailu vuonna 1809 Mäntsälän Kartanossa Ulla Möllersvärdin luona, Adolf Erik Nordenskiöld purjehti ensimmäisenä historioitsijana Euraasian ympäri vuosina 1878–1879, Mäntsälässä kapinoitiin 1932 ja Kake Singers toi ”Mäntsälä mielessäin”-laulullaan esille paikkakuntaa vuonna 1981.

Kirjan yhtenä aiheena tuodaan esille saneeraushanke Kiinteistö OY Mäntsälänraitti. Se on dokumentti yhtiön 30 vuotta tekniikaltaan aikaansa jäljessä olevan kiinteistön peruskorjauksesta kuvakoosteineen. Mukana on noin 20 rakennusalan yrittäjää Lahden ja Uudenmaan alueelta.

Teos on totuuteen perustuva, rakentajille, rakentajalle, vuokralaiselle ja tavalliselle ihmiselle suunnattu tietopaketti useine lainmukaisine neuvoineen.

Kirjoittaja
Anneli Kankaanpää

Kirjaa voi ostaa mm.osoitteesta: http://www.bod.fi/index.php?id=1257&objk_id=670070