Kotiseutu-vuosikirja 2016 verkossa vapaasti luettavana

21.6.2017

Kotiseutu-vuosikirja 2016 on nyt verkossa vapaasti luettavissa. Teos löytyy sekä selattavana Issuu-versiona että ladattavana pdf-tiedostona.

Vuosikirja ilmestyi syyskuussa 2016 teemalla Kotiseutu iän myötä. Vuosikirja avaa näkökulmia kotiseudun kokemiseen eri ikäkausina ja elämänvaiheissa.

Vuoden 2016 vuosikirjassa on 16 artikkelia, jotka tuovat esille omakohtaisia kokemuksia kotiseudusta, toimintaa kotiseudulla ja kulttuuriperintötyössä sekä kiinnostavaa tietoa kotiseutututkimuksesta. Kirjoittajat ovat kulttuuriperinnön asiantuntijoita, tutkijoita ja harrastajia.

Kirja alkaa kotiseutukokemuksilla eri elämänvaiheissa. Toinen osa koostuu lapsuuden kotiseuduista. Vuosikirjassa on myös useampi artikkeli kotiseutukasvatuksesta, mikä on ollut yksi Kotiseutuliiton painopistealueita viime aikoina.

Ikääntyminen ja niin sanottu kolmas ikä voivat tuoda aivan uusia mahdollisuuksia harrastaa kotiseutuasioita. Missä olo on kotoinen, on myös keskeinen kysymys, kun valitaan missä asuu vanhuutensa. Vuosikirjassa käsitellään myös monipaikkaista kotiseutua ja ajassa muuttuvia kotiseutuja.

Riitta Vanhatalon päätoimittaman teoksen toimituskuntaan kuuluivat Seppo Knuuttila, Rauno Lahtinen, Liisa Lohtander, Pia Puntanen ja Janne Vilkuna.

Teos on yhä saatavilla painettuna kirjana, nyt tarjoushintaan 15 € jäsenille ja muille 20 €. Tilaukset voi tehdä kätevästi tilauslomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse. Huom.! Toimiston kesätauon (23.6.–23.7.) vuoksi tilaukset toimitetaan vasta 24.7. jälkeen.