Kotiseutupäivien suojelija presidentti Niinistö: Kansalaistoimintaa tarvitaan kotiseutujen vaalimisessa

29.7.2015

Espoon Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä on arvovaltainen suojelija. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii pitkäaikaisessa kotikaupungissaan järjestettävän tapahtuman suojelijana.

Presidentti Niinistö toivoo, että tapahtuma synnyttää uutta intoa kotiseututyöhön ja lisää kotiseudun tuntemusta.

– Perinteikkäällä kotiseutuliikkeellä on tässäkin ajassa oma tehtävänsä. Kansalaistoimintaa tarvitaan kotiseutujen ja asuinympäristöjen vaalimisessa ja kehittämisessä, Niinistö sanoo.

Kotiseututyön vuotuisessa päätapahtumassa esitellään kotiseututyön monimuotoisuutta. Nelipäiväinen tapahtuma tuo Espooseen runsaasti ohjelmaa myös paikallisille ja lähiseudun asukkaille.

– Meille kotiseutupäivien järjestäjille on todella mieluisaa, että tasavallan presidentti arvostaa moniarvoista kansalaistoimintaa kotiseutujen hyväksi niin kaupungissa kuin maaseudulla, Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo kiittää.

Vuoden 2015 Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Espoossa 6.–9. elokuuta teemalla Rakkaudesta kotiseutuun. Päätapahtumapaikkana on Leppävaara. Pääjärjestäjänä on Suomen Kotiseutuliitto yhteistyössä Espoon kaupungin ja Espoon kaupunginosayhdistysten liitto EKYLin kanssa.

Päiviä on järjestetty vuodesta 1949 lähtien joka vuosi. Edellisen kerran Valtakunnallisia kotiseutupäiviä vietettiin Espoossa 1989, ja vuonna 2016 tapahtuma järjestetään Kajaanissa.

>> Tasavallan presidentin tervehdys (pdf, 48 kt)

 

Kotiseutupäivien tapahtumia ja uutisia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Tapahtuman virallinen hashtag on #kotiseutupäivät. 
www.facebook.com/kotiseutupaivat 
https://twitter.com/Kotiseutuliitto
https://instagram.com/kotiseutuliitto
www.flickr.com/photos/kotiseutuliitto