Lahti-leivos on valittu

Lahti-Seura tiedottaa 20.10.2014

Ensi vuonna 110 vuotta täyttävälle Lahden kaupungille valittiin uusi nimikkoleivos Salpauksen leipuriopiskelijoiden kilpailussa.

Kilpailun voitti Edurne Heikkisen leivos. Siinä on kauraa, valkosuklaamoussea ja pähkinätryffelisuklaata. Leivoksen koristelu viittaa Lahden vaakunaan.Valintatilaisuus pidettiin maanantaina 13.10. koulutuskeskuksen tiloissa ja 10 leivosehdokkaasta valittiin Heikkisen tekemä virallinen Lahti-leivos. Toiseksi kisassa tuli Sanni Kumpulainen ja kolmanneksi Katri Tynkkynen.

Aloite kaupungin uudeksi nimikkoleivokseksi saatiin Lahti-Seuran hallituksen jäseneltä, kaupunginvaltuutettu Onerva Vartiaiselta, joka osallistui myös raadin työskentelyyn.

- Oli todella vaikeaa valita paras leivos. Tämä kilpailu osoitti, että meillä on ammatillisessa koulutuksessa tosi hyviä taitajia, Vartiainen totesi.

Leivoksissa arvioitiin ulkonäköä ja makua. Kaikki kolme palkitaan Lahti-Seuran vuosijuhlassa maanantaina 3.11. Lahden Lyseossa.

Voittajaleivosta aiotaan tarjota esimerkiksi Lahden juhlaviikoilla, Salpausselän kisoissa ja kaupungin tilaisuuksissa. Leivosta valmistaa Pulla Pojat Oy.

Historian ensimmäisen Lahti-leivoksen suunnitteli 20 vuotta sitten Sinuhen silloinen kondiittorimestari Matti Storlöpare, joka oli nyt mukana organisoimassa kilpailua Salpauksen lehtorin roolissa.

Lisätietoja

Sauli Hirvonen, puheenjohtaja / Lahti-Seura ry
puh. 050 3085303, puheenjohtaja @lahtiseura.fi
www.lahtiseura.fi