Keskustelukamarit

< Takaisin Valtakunnalliset kotiseutupäivät Turussa

Aluekamari

Perjantain 29.7. aamupäivän Aluekamarissa kokoontuivat kotiseututyön aluetoimijat. Kamarissa esiteltiin parhaita työmalleja sekä pohdittiin tarvitaanko alueellista organisaatiota sekä voidaanko puhua alue-, seutukunta- ja maakuntaidentiteetistä. (Kuva Anna-Maija Halme)

Kotiseututyön pohdiskelukamari

Kotiseututyön pohdiskelukamaria vetivät Heidi Martikainen ja Lassi Saressalo (kuvassa vasemmalla). Kamarissa muun muassa pohdiskeltiin; Onko kotiseutu mielentila vai fyysinen paikka? Onko kotiseutu vanhentunut idea? Maassa- ja maahanmuutto kotiseudulle? (Kuva Anna-Maija Halme)

Museokamari

Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiaineuvos Päivi Salonen avasi iltapäivän Museokamarin kertomalla Paikallismuseotoiminnan Kehittäminen -hankkeesta. Kamarissa esiteltiin myös Suomen Kotiseutuliiton jäsenkyselyn museoita koskevaa antia. (Kuva Anna-Maija Halme)

Kuvia Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksesta >