Paikallismuseotoimija, mitä teet itsenäisyyden juhlavuonna 2017?

11.9.2015

Kuva: Sini HirvonenSuomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 lähestyy. Museoissa itsenäisen Suomen historia, nykyisyys ja tulevaisuus elävät monessa muodossa tarinoina, tietoina ja dokumentteina.

Monella museolla juhlavuosi on jo työohjelmassa ja toivottavasti näin on kaikkien museoiden osalta viimeistään vuonna 2016. Nyt kaikki maamme museot kutsutaan mukaan juhlavuoden ohjelmaan omalla Yhteinen perintö -hankekokonaisuudella.

Yhteinen perintö on museoalan yhteisesti toteuttama osa itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa, johon kaikkien museoiden toivotaan osallistuvan. Yksittäisille museoille hanke tarjoaa mahdollisuuden saada näkyvyyttä omille juhlavuoden hankkeille ja kiinnittää ne osaksi valtakunnallista kokonaisuutta.

Hankkeeseen liittyy Suomen museoliiton ja Kotiseutuliiton yhdessä toteuttama kysely, johon toivotaan vastauksia jo tiedossa tai suunnitteilla olevista museoiden juhlavuosihankkeista. Toivottavasti mahdollisimman moni paikallismuseotoimija vastaa kyselyyn. Vastausaikaa on 7.10.2015 asti.

Jos museonne ei ole vielä käynnistänyt työtä, nyt on hyvä aika pohtia asiaa. Näyttelyiden, tapahtumien ja muiden tilaisuuksien luonne on vapaasti valittavissa.

Yhteinen perintö -hanketta ovat valmistelleet Kansallisgalleria, Luonnontieteellinen keskusmuseo (LUOMUS), Museovirasto, Suomen Kotiseutuliitto ja Suomen museoliitto. Lue lisää hankkeesta: www.museoliitto.fi/yhteinen_perinto2017

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden valmisteluja koordinoi ja organisoi Suomi 100 -hanke, jonka tavoitteena on tehdä juhlavuodesta mukaansa tempaava ja monipuolinen ohjelmakokonaisuus. Juhlavuoden teema on Yhdessä. Lue lisää: suomi100finland.fi/etusivu

 

Lisätietoa ja neuvoja Suomen Kotiseutuliitossa antavat

järjestöpäällikkö Liisa Lohtander,
puh. 045 1509 109, etunimi.sukunimi @kotiseutuliitto.fi

tiedottaja Elina Kuismin,
puh. 050 440 9411, etunimi.sukunimi @kotiseutuliitto.fi