Sirkusrumpalin tytär

19.11.2012
Sinikka Larimo
Sirkusrumpalin tytär–
Lapsuusmuistoja Keravalta ja Kausalan mummolasta
Texthouse
2012
78 s.

Takaisin Kirjaesittelyt 2012

Muistelukirja Keravalta

Pienellä lapsella on pienen lapsen muistot. Mielikuvat kotiympäristöstä, iloiset ja erityisesti onnettomat sattumat painuvat lapsen mieleen. Niin myös Sinikka Larimolla, joka saattoi palauttaa mielikuvia jopa kolmivuotiaan elämästä. Satunnaisia elämyksiä, joku vaate, tapahtuma, henkilö, matka mummolaan, oksennukset autossa, junamatkan pituus, putoaminen ojaan, koiran temput.

Kaikkea tätä ja paljon muuta alkoi Larimo panna paperille huomattuaan olevansa jo sen ikäinen, että voi muistella. Ja vielä pystyy muistamaan. Ja mielenkiintoista pikkutytön elämää on ihan vieraankin seurata, varsinkin kun tytön isä oli ihan sirkusorkesterin rumpali ja Sariolan Reino oli samalla luokalla. Joten sirkuselämääkin tuli lapsena nähtyä, klovneja, pienoisnorsu ja apina, kiinalaisia taitovoimistelijoita ja Pikku-Kallekin, jonka jalat eivät ulottuneet penkiltä maahan, vaikka Sinikan jalat jo ylettivät!

Ja varmaan mukavaa muistelua olivat myös luokkakuvat ja niissä olleet luokkatoverit – melkein kaikki tulikin tunnistettua. Valokuvat vuosien varrelta kertovat pääosin 1950-luvun Keravasta ja keravalaisista, pääasiassa tietenkin Sinikasta, äidistä ja isästä, Helmi-tädistä sekä mummolan väestä. Ja kylläpä oli Sinikalla taito esiintyä valokuvissa hurmaavan hymyilevänä!

Kun mukana on työssä ollut oikein kustannustalo Texthouse neuvoineen ja omine taitoineen, on tulokseksi syntynyt näppärä pieni henkilökuva Sinikka Larimosta, sirkusrumpalin tyttärestä, joka eräänä päivänä huomasi olevansa teini ja lapsuuden loppuneen!

Lassi Saressalo

Takaisin ylös