Vuoden kotiseutuyhdistys

Vuoden kotiseutuyhdistys -palkinto antaa tunnustusta aktiiviselle yhdistykselle, joka edistää ja kehittää kotiseututyötä.

Vuoden kotiseutuyhdistyksen toiminta on yhteisöllistä ja nousee tavanomaisen toiminnan yläpuolelle. Valinta on tunnustus hyvin tehdystä, innovatiivisesta kotiseututyöstä. Palkittavan yhdistyksen toimintahistorian pituudella ei ole erityistä painoarvoa.

Vuoden kotiseutuyhdistys valittiin ensimmäisen kerran vuoden 2013 keväällä. 

Valinta tehdään yhdistysten vuosikertomusten perusteella. Lähettäkää yhdistyksenne vuosikertomus liiton toimistoon 30.4. mennessä, niin olette mukana mittelössä.

Edukseen voi erottua menestyneillä hankkeilla, jäsenmäärän kasvulla, talkootyön määrällä tai vaikkapa uusilla toimintamuodoilla.

Vuoden kotiseutuyhdistys julkistetaan Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä elokuussa.

Vuosikertomukset voitte lähettää sähköpostitse osoitteeseen: toimistokotiseutuliitto.fi tai postitse: Suomen Kotiseutuliitto, Kalevankatu 13 A, 00100 Helsinki

Vuoden kotiseutuyhdistys 2017

Vantaa-Seura – Vandasällskapet ry
>> Lue lisää palkitusta

Vuoden kotiseutuyhdistys 2016

Haapajärvi-Seura ry
>> Lue lisää palkitusta

Vuoden kotiseutuyhdistys 2015

Livokas ry
>> Lue lisää palkitusta

Vuoden kotiseutuyhdistys 2014

Kivijärven kotiseutuyhdistys
>> Lue lisää palkitusta

Vuoden kotiseutuyhdistys 2013

Yhdistykset joissa on palkattua henkilöstöä: ArabianrantaToukolaVanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys (Artova) ry
Vapaaehtoisivoimin toimivat yhdistykset: Yläneen Kotiseutuyhdistys ry
Kunniamaininta: Lemin Kotiseutuyhdistys ry
>> Lue lisää palkituista

 

Toinen Vuoden 2013 yhdistyksistä, Artova, on järjestäjänä mm. Arabian katufestivaali -tapahtumassa. Kuva: Liisa Lohtander / 2013. (Klikkaa isommaksi)