Valokuva-arkistotyön opas nyt verkossa

2.12.2013

VALOKUVA-ARKISTOTYÖN OPAS KUVANSA KULLAKIN NYT MYÖS VERKOSSA

Suomen valokuvataiteen museon vuonna 2012 ilmestynyt julkaisu Kuvansa kullakin – valokuva-arkistojen hallinnan kysymyksiä on nyt saatavilla myös verkossa.

128-sivuinen kirja tarkastelee arkistoja museotyön näkökulmasta mutta hyödyttää myös muita valokuvien kanssa toimivia. Se johdattaa filmiajan erityispiirteisiin ja opastaa aineistojen käsittelyyn kokoelman esitutkimuksesta ja kokoelmaselvityksestä aina digitoinnin periaatteisiin.

Kuvansa kullakin -kirjan eräänä keskeisenä tavoitteena on edistää kirjallista kulttuuria museotyössä koskipa se lahjoittajien kanssa tehtyjä sopimuksia, museotyön suunnittelua tai oman työn dokumentointia tuleville kollegoille.

Kirjan kirjoittaja on Valokuvataiteen museon erikoistutkija Anne Isomursu. Valokuvien säilytys- ja digitointikysymyksistä kirjoittavat museon konservaattori Riitta Koskivirta, valokuvaaja Virve Laustela ja informaatikko Juha Sulin.

Kuvansa kullakin kuuluu jokaisen filmiajan valokuva-arkistojen kanssa työskentelevän työpöydälle. Kirjan painettua versiota myydään nyt alennetulla 25 euron hinnalla museokaupassa ja sitä voi myös tilata postituskuluineen sähköpostitse osoitteesta satu.louhensalo-sormunen @fmp.fi tai puhelimitse 09-6866 3624.

Kuvansa kullakin -valokuva-arkistotyön opas (Valokuvataiteen museon sivut)

Katso myös Tietopankki > Kotiseutuarkistot