Vanhaa Pornaista ja pornaislaisia digitaalisessa valokuva-albumissa

Pornaisten kunnankirjasto tiedottaa 16.12.2014

Pornaisten kunnankirjaston Sanapaltti-tietokannan kuvagalleria on avattu

Sanapaltti on Pornaisten kunnankirjaston kotiseutukokoelman digitaalinen kirjahylly ja valokuva-albumi. Sanapaltin sivuilla pääsee tutustumaan vuonna 1871 perustetun Pornaisten ensimmäisen yleisen kirjaston, Porneesin lainakirjaston, vanhasta kokoelmasta digitoituun kirjavalikoimaan ja valokuvien digitointihankkeen valmistuttua Karl Johan Tenhosen ja laukkoskelaisen Tauno Teiramon 1920 – 1950-luvuilla ottamiin valokuviin Pornaisista ja pornaislaisista.
 
Galleriaan digitoidaan kaikkiaan noin 1200 lasinegatiivia ja paperivedosta, joista ensimmäiset 250 on nyt siirretty verkkoon. Nyt valmistuneet kuvat ovat kirveskoskelaisen Karl Johan Tenhosen (1871–1966) 1920–1950-luvuilla lasinegatiiveille kuvaamia.
 
Kuvien henkilöiden ja paikkojen tunnistus ja ajoittaminen on ollut käynnissä viime kesästä lähtien ja vanhojen pornaislaisten paikallistuntemus ja kiinnostus hanketta kohtaan on tässä työssä ollut korvamaton apu.
 
Valokuvien henkilöiden, paikkojen ja tapahtumien tunnistamisessa ja ajoittamisessa tarvitaan edelleen apua. Jokaisen kuvan yhteydessä on linkki, jonka kautta voi lähettää kuvaa koskevia lisätietoja. Pienilläkin tiedoilla on merkitystä yksittäisen kuvan kannalta.
 
Digitoituihin valokuviin pääse tutustumaan osoitteessa www.sanapaltti.fi